Февраль 2, 2018 – 16:12

Багато людей полюбляє з ранку пити каву. Сьогодні більш докладно буде висвітлено про те, які ж існують розповсюджені кавові напої? В чому треба заварювати цей ранковий напій, щоб зберігся його тонкий смак і приємний аромат? Варіантів обладнання для приготування кави існує не менше, ніж сортів цього напою. Купити як професійне, так і домашнє обладнання можна за посиланням - у магазині "Кофі Профі".

Види кавових напоїв

У світі існує безліч видів цього напою. Найрозповсюдженіші з них наступні:

  • 1. Назву Еспресо часто можна побачити в меню будь-якого кафе. Це просто мелена чорна кава. Зазвичай виготовляється за допомогою кавової машини. В перекладі з іспанської це слово означає "швидкий", "спресований", "зварений під тиском". Еспресо вважається "королем" серед всіх напоїв такого типу. Легка кислинка в поєднанні з гіркуватим присмаком і золотисто-горіховою пінкою додає каві неповторності.
  • 2. Другий вид кави - Американо. Це напій еспресо, тільки одна його відмінність в тому, що під час приготування розводиться водою.
  • 3. Капучіно - це еспресо з молочною пінкою. Ще його називають "капюшоном". Своїй назві він завдячує ченцям ордену капуцинів. У кав'ярнях до такої кави додається кориця і какао.
  • 4. Айріш - кава ірландського походження. Вона відрізняється від своїх родичів додаванням алкоголю (ірландського віскі) і вершків.
  • 5. Фраппе - холодна кава з льодом, розповсюджена в Латинській Америці й країнах Європи.
  • 6. Мокко - кавовий, шоколадний напій.
  • 7. Латте - додається велика кількість молока.Пропорція 1:3, де 1 - кава, все інше - молоко. В перекладі з італійської це слово означає "плямистий".
  • 8. Турецька кава - дуже густий напій з меленої кави з додаванням спецій.
  • 9. Кава по-віденські - збиті вершки зі спеціями, тертим шоколадом.

Це лише розповсюджені види кавового напою.

В чому варити каву?

В сучасному світі турку витіснила кавомашина. Та чи залишається той самий смак, коли використовується машина? А якщо немає таких приладів вдома?

Турку може замінити керамічний горщик. Інколи гурмани кажуть, що в горщику кава виходить краще ніж, якби вона була приготована в турці. Якщо ж під рукою немає керамічного посуду, можна взяти звичайну емальовану каструлю. Кава вийде не гіршою.

Інші поціновувачі кави говорять, що її найкраще готувати в той самій турці. Тоді зберігається її природній смак і аромат. Сучасні кавомани все ж надають перевагу кавомашині. Це швидко, зручно і смачно. Вибір за вами. Головне, щоб вам сподобався сам процес приготування і кінцевий результат. Гарного ранку і приємного настрою з кавовими різновидами.



Обратите внимание на следуюшие статьи:

  1. Дорожное Строительство Вакансии
  2. Развитие навыков по бухгалтерии
  3. Оборудование для Деревообработки
  4. Рынок недвижимости в Сургуте